divendres, 30 de maig del 2014

Les característiques del so

·L'altura o to

L'altura o to és la característica que ens permet diferenciar un so agut d'un greu. L'altura ve produïda pel nombre de vibracions per segon (freqüència), així a major nombre de vibracions per segon més agut és el so, i a menor nombre de vibracions més greu és el so. La successió de sons de diferents altures ens dóna la melodia.


Major Freqüència
Menor Freqüència
·L'altura ve determinada per:
La grandària: com més gran sigui un instrument més greu serà el so que produeixi, com més petit més agut serà el so.

La longitud: com més llarga sigui una corda més greu és el so, com més talla més agut, per això hi ha instruments que tenen cordes de diferent longitud. També com més llarg sigui el tub d'un instrument de vent, més greu serà el seu so i com més curt més agut.

La tensió: com més tibant estigui una corda, més agut és el so i com menys tibant, més greu.

La pressió: a major pressió de l'aire més agut serà el so i viceversa.


·La intensitat

És la qualitat que ens permet distingir entre sons forts o febles. La podem definir com la força amb la qual es produeix un so. A més de l'amplitud en la percepció de la intensitat, influeix la distància al fet que es troba situat el focus sonor de l'oïdor i la capacitat auditiva d'est.
Major Amplitud d'ona
Menor Amplitud d'ona
·La durada

És la característica del so que ens permet diferenciar sons llargs de sons curts. La podem definir com el temps de permanència d'un so. La successió de sons de diferent durada ens dóna el ritme.
So llarg
So curt
·El timbre

El timbre és la qualitat del so que permet distingir la mateixa nota produïda per dos instruments musicals diferents. A través del timbre som capaços de diferenciar, dos sons d'igual freqüència (altura o (to), i intensitat.

So normal
So complex


divendres, 7 de març del 2014

Symbaloo

Symbaloo és una pàgina web en la qual podem crear blocs on emmagatzemar les nostres webs preferides, només hem de crear un compte i començar, és molt fàcil i una bona forma d'accedir als teus favorits desde qualsevol lloc.

Clonar una imatge amb Pixrl


Utilitzant l'eina de clonar podem modificar una imatge per treure un element que "molesta". És fàcil: 

1) Li donem clic al botó amb forma de segell.
2) Pressionant la tecla "Ctrl" fem un clic amb el ratolí a la part que hi volem clonar i soltar. 
3) Anar clicant a les zones en les que es vol eliminar un element.






Programes d'edicio d'imatge

Actualment hi ha molts programes d'edició d'imatges, poden ser online o per descarregar, gratuïts o que s'han de pagar, a continuació una petita llista dels més coneguts:

1) GIMP 
2) Pixrl
3) Photoscape
4) LunaPic
5) Photoshop

dijous, 9 de gener del 2014

Arxius d'imatge

TIFF
(Tagged image file format) És un format d'arxiu d'imatges amb etiquetes. Es deu al fet que els fitxers TIFF contenen, a més de les dades de la imatge pròpiament dita, "etiquetes" en les quals s'arxiva informació sobre les característiques de la imatge, que serveix per al seu tractament posterior.
És utilitzat sobretot en la impressió d'imatges digitals, ja que crea arxius de gran qualitat. L'únic inconvenient d'aquest format és la mida dels arxius que crea, pel que no sol utilitzar-se per publicar imatges ni emmagatzematge.
El format TIFF no pot crear arxius de mida major a 4 GB.

BMP
(Bit-map) És un tipus d'arxiu per a gràfics basat en el mapa de bits. Es l'estàndar dels sistemes operatius de Microsoft. Cada píxel té associat un nombre determinat de bits per a representar el color que conté.
Es tracta d'un format sense compressió ni perduda, de manera que les imatges són de molta qualitat, però de grans dimensions. A causa d'això, aquest format no és suportat en les pàgines web.
Accepta RGB, color indexat, escala de grisos i mapa de bits sense canals alfa.

JPEG 
(Joint Photographic Experts Group) és un algorisme dissenyat per a comprimir imatges estacionàries amb 24 bits de profunditat o en escala de grisos.
És el format més utilitzat avui en dia, sobretot en càmeres i per a fotografies a Internet per la seva capacitat d'aconseguir imatges suficientment reals i amb un gran nombre de colors.
Els dispositius mòbils i majoria de càmeres generen les fotografies en aquest format. És molt utilitzat també en Photoshop.
És un format amb pèrdua d'informació, és a dir, en realitzar la compressió de dades es perd una mica de qualitat.

GIF
(Graphics Interchange Format) és un format per a la compressió d'arxius d'imatge més populars a Internet i fou desenvolupat per CompuServe.
Una de les seves mancances és la d'admetre molt pocs colors (256 com a màxim), s'ha expandit majorment per la seva capacitat de compressió en ser capaç de crear arxius d'uns pocs kilobytes.
El format GIF pot preservar les transparències de la imatge encara que no suport la inclusió de canals alfa.
Molt utilitzat en animacions, en ser possible emmagatzemar més d'una imatge per fitxer, creant petites pel · lícules formades per seqüències d'imatges que es repeteixen en el temps.
El format GIF és òptim per a imatges amb pocs colors i àrees extenses de colors uniformes. Si cada píxel és d'un color, com en una fotografia, l'arxiu GIF pot pesar més que la mateixa imatge en JPG.

PNG
(Portable Network Graphics) és un format gràfic basat en un algoritme de compressió sense pèrdua per bitmaps no subjecte a patents. Va ser creat com a alternativa a GIF. Veient que aquest últim no tenia un aspecte tan important com és el mode de color, PNG neix amb la pretensió de ser el nou format d'imatge d'intercanvi a Internet.
PNG admet compressió amb menys pèrdues d'informació, produeix transparències de fons sense vores irregulars i diferents nivells d'intensitat, i suporta les maneres RGB, escala de grisos i color indexat sense canals alfa.
 Aquest format està sent utilitzat cada vegada més per substituir GIF en gràfics per a web, i cada vegada més en imatges amb més qualitat que abans eren comprimides amb JPEG.

RAW
És un tipus de fitxer d'imatges que, a diferència dels més populars JPEG, no comprimeixen les dades de la imatge en guardar-la.
En un arxiu RAW es guarda la imatge tal com es captura a la cambra, encara que les dades es comprimeixen, aquesta compressió és sense pèrdua d'informació pel que són arxius molt grans. Per reproduir un arxiu RAW cal un programari addicional (com el plugin Camera Raw de Photoshop), el format RAW no és utilitzable directament en pàgines web o per imprimir.
Si capturem una imatge en RAW després hem de passar a un altre format, com JPEG, per això es diu que el format RAW és com un negatiu digital que cal processar per obtenir un altre format.
L'avantatge d'aquest processat és que podrem fer correccions de color, contrast, balanç de blancs, etc.
No existeix un estàndard del format, cada fabricant té la seva pròpia versió de RAW, per exemple Nikon en diu NEF.

PSD
És el format de treball utilitzat per Photoshop. Normalment en treballar en Photoshop obrim una imatge en format. JPG (o un altre format) creada amb una càmera i començar a modificar-la, si en aquest moment volem desar la imatge per continuar modificant altre dia haurem guardar-la en. PSD. Quan haguem acabat de modificar podrem obtenir una còpia en format. JPG (o un altre format).








Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Web Hosting Coupons